Rechercher 
 
theatre du rond point vents contraires
Revue en ligne du

Presse

Mina Lopez
Deux sites hongrois reprennent un article de ventscontraires.net
octobre 2011
Deux site hongrois, sinhaz.hu, portail du théâtre hongrois, et galamus.hu, groupe de réflexion sur la vie publique ont repris l'article de ventscontraires.net dénonçant la nomination de membres de l'extrême droite à la direction du Nouveau Théâtre de Budapest :

"Az ismert francia dramaturg, Jean-Daniel Magnin pedig a következőket publikálta a ventscontraires.net-en: "Képzeld el, hogy Jean-Marie Le Pen közösen irányítja a Rond-Point Színházat egy szélsőségesen jobboldali művésszel ... Ez történik most Budapesten". Írásában felhívja a figyelmet arra, hogy a szakmai bizottság döntése ellenére választották meg Dörner Györgyöt, aki szimpatizál az idegengyűlöletét és antiszemitizmusát felvállaló MIÉPpel. Csurkát, pedig  "a Kárpátok Le Penjének" nevezi."

> sinhaz.hu"A híres párizsi színház, a Théâtre du Rond-Point egyik társhonlapja, a ventscontraires.net A budapesti Új Színházat a szélsőjobb irányítja – szomorú üdvözlőlap Budapestről című rövid írásában a főszerkesztő, Jean-Daniel Magnin a következőképpen érzékelteti a francia színházjáró közönséggel azt, ami az Új Színházzal történt:A ventscontraires.net
illusztrációja a cikkhez

Képzeljék el, hogy a Rond-Point színházat Le Pen vezeti egy szélsőjobboldali színésszel együtt… Mert Budapesten ez történt. A hatalmon lévő párt, a Fidesz azzal folytatja saját kulturális forradalmát a „beteges liberális hegemónia” ellen, hogy az egyik budapesti színház élére Dörner György színészt, a MIÉP nevű szélsőjobboldali párt megszállott hívét nevezte ki, azét a pártét, amely nem titkolja idegengyűlölő és antiszemita nézeteit, sőt. Annak ellenére történt ez, hogy az Új Színház volt igazgatója, Márta István kapta meg a szavazatok többségét a posztra.

A szakma és az egyáltalán még megmaradt ellenzék felháborodása csak nőtt, amikor Dörner intendánsnak a 77 éves Csurka Istvánt, személyesen a MIÉP elnökét választotta, aki ma már visszavonult a politikától. Tudni való, hogy ha Csurka, akit egykor a „Kárpátok Le Penjének” neveztek, már nem is bocsát ki harci kürtjeleket, ír színdarabokat, amelyeket soha sehol nem játszottak. Vele Übü került egy színház élére… szép példájaként a magyar módra elképzelt önigazgatásnak."

> galamus.hu

 

À lire aussi...
 Presse 
Le 01/02/2012
 
 Presse 
Le 18/11/2011
"Jean-Michel Ribes se paye Mélenchon"
Le Point, Libération, Rue 89 et d'autres sites reprennent la...
 
 Presse 
Le 04/01/2012
"Viktor Orban ne reculera devant rien"
Notre choniqueur hongrois Janos Xantus interrogé sur TV5Monde...
 
Toutes les rubriques
 
 Accueil
 
 Auteurs maison
927 art.
 
 Vedettes etc.
576 art.
 
 Confs & Perfs
641 art.
 
 Archives
3633 art.
 
 Podcast
196 art.
 
 Presse
66 art.
 

 Contactez-nous 
 
Les podcastsdu Rond-Point
 
Ce site vous est proposé par le théâtre du Rond-Point